Eerste namen E-MX Race Of Champions 2015 bekend!!

Eerste namen E-MX Race Of Champions 2015 bekend!!

E-MX Race Of Champions 2015 teaser video gelanceerd!

Maandag 30 maart 2015 — Het wordt stilaan een mooie traditie; tijdens de jaarlijkse Clean Week in Zolder staat ook dit jaar weer de E-MX Race of Champions op het programma. Geen brullende motoren op dinsdag 21 april maar wél een gratis spektakelevenement met elektrische motoren. MX legendes zoals Stefan Everts en Joël Smets nemen het dan op tegen de sterren van nu (o.a. Ken De Dycker en Pauls Jonass) én een resem aanstormende talenten! 

Precies drie weken voor de derde editie heeft de organisatie de eerste lading namen voor  de derde editie van de E-MX Race of Champions bekend gemaakt. Daaronder naar goede gewoonte weer heel wat schoon volk:
- Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross én winnaar van de E-MX Race of Champions 2013
- Joël Smets, vijfvoudig wereldkampioen motorcross
- Eric Geboers, viervoudig wereldkampioen motorcross
- Ken De Dycker, MXoN winnaar, meervoudig GP winnaar, Belgisch kampioen
- Pauls Jonass, meervoudig junior wereldkampioen, momenteel derde in WK MX2 en dé sensatie van het nieuwe seizoen
- Gevestigde namen: Yentel Martens, David Cools
- Jonge wolven: Jorge Prado, Jago Geerts en Conrad Mewse
Meer namen volgen later.

In totaal zullen maar liefst 32 rijders strijden om de E-MX kampioenentitel. Tegenover een traditionele motorcrossrace gaat het er echter net iets anders aan toe. Alle deelnemers strijden immer met gelijke wapens. Ze zullen uitkomen op de revolutionaire en spectaculaire KTM Freeride E motoren. Daarnaast staan de korte, intense races van vijf ronden en het wedstrijdformaat in tornooivorm garant voor spektakel. Om de spanning nog meer op te drijven, zal ook de Red Bull DJ het beste van zichzelf geven met coole en opzwepende beats!

Maar ook naast het E-MX circuit van Zolder worden je zintuigen geprikkeld door een spetterende show van FMX4Ever. In 2014 zorgde FMX4Ever piloot Gilles Dejong al voor een wereldpremière. Onze landgenoot werd immers de eerste rijder ooit die een backflip, een achterwaartse salto, maakte op een elektrische motor! Wie de jongens van FMX4Ever onlangs op TV aan het werk zag tijdens ‘Belgium’s got talent’ weet dat deze acrobaten de meest waanzinnige stunts op twee wielen uithalen!

De wedstrijden beginnen om 18 uur, de grote finale wordt om 20u gereden. Behalve voor de E-MX Race of Champions is het  natuurlijk ook de moeite om naar Zolder af te zakken als je meer wil te weten koen over elektrische (cross)motoren! Maar ook iedereen die van sport, spektakel en sfeer houdt, is welkom op deze unieke avond.

See you in Zolder!

E-MX Race Of Champions 2015 teaser

FMX-rijder Gilles Dejong, Credit: CDS
Ken De Dycker, credit CDS
Portret Pauls Jonass, credit: S. Taglioni
Start finale E-MX Race of Champions 2014, Credit: CDS
Stefan Everts, credit: CDS
Valentin Guillod, E-MX kampioen 2014 Credit: CDS
Stefan Peetermans