E-MX Race of champions met special guest Niels Albert!

E-MX Race of champions met special guest Niels Albert!

Voor uniek sportief én gratis topspektakel moet je morgen in Zolder zijn! Dankzij de E-MX Race of Champions krijg je een volledig programma aangeboden met het beste wat de elektrische motorcross te bieden heeft. En daar hoort ook special guest Niels Albert bij!

De tweevoudige wereldkampioen cyclocross Niels Albert komt samen met een selectie van cyclocrossprofs én BMX legende Arnaud Dubois proeven van de electrobike.  In De E-Cyclocross race nemen de heren het namelijk tegen elkaar op met de spectaculaire Bultaco Brinco. Albert, die o.a. de Niels Albert Bike Store runt, zit in z’n vrije tijd wel eens op een crossmotor en uiteraard volgt hij ook alle nieuwigheiden op de fietsmarkt op de voet. We zijn alvast razend benieuwd naar wat de E-Cyclocross gaat brengen!

Naast de Tacita demorace is dé grote trekpleister van dit evenement natuurlijk de jaarlijkse E-MX Race of Champions. Wie de finale op zijn naam schrijft, mag zich de beste elektrocrosser ter wereld noemen!  Omdat het hele veld op identieke KTM Freeride-E motoren uitkomt, geven lef, rijtechniek en conditie de doorslag. Zij staan o.m. morgen aan de start: Davy Pootjes & Josiah Natzke (Red Bull KTM), Yentel Martens (Rockstar Energy Husqvarna), Jens Getteman (Silver Action-KTM), Jorn Zoetekouw & Mark Nelissen (eeXparc), Julien Vanstippen, Jimmy Verburgh, Martin Koren (FMX4Ever), Marvin Van Daele, David Cools, Junior Slegers, Axel Roelants... Last but not least staat ook Kevin Wouts (Rent MX KTM Team) aan de start. Kevin verkeert momenteel in bloedvorm, hij staat 6de in het internationale EMX250 kampioenschap en 4de in het Nederlandse ONK MX1.

Nieuw voor deze editie is de gloednieuwe “Straight forward and back”. Dit is een explosieve één-tegen-één sprintrace met KTM Freeride-E’s over een strook van 100 meter. De rijders komen tegen elkaar uit volgens een spannende tornooiformule. FMX-legende, en voormalig supercrosser, Jimmy Verburgh tekende deze sectie met whoops, tafelbergen en dubbels uit. Spektakel gegarandeerd!

Acht jonge motorcross strijden op de Elektrische Kuberg crossmotoren tegen elkaar in de E-Race of future champions. Wie de sterren van morgen wil kennen, komt zeker kijken naar wat deze  ambitieuze kerels in hun mars hebben! Deelnemers: Liam Everts, Yoran Moens, Sacha Coenen, Luca Coenen, Axel De Groe, Troy Verburgh…

Praktisch
Inkom: gratis, ook parking is gratis
Waar: Circuit Zolder, MX Circuit Zolder (paddock 1)
Wanneer: dinsdag 14 juni 2016
Adres: Terlamen 30, 3550 Heusden-Zolder

Timing: E-MX Race of Champions
17u00 Vrije trainingen
18u30 Kwalificaties E-MX race of Champions
19u00 Kwalificatie Straight Forward… and Back
20u00 E-Race of Future Champions 
20u20 E-Cyclocross race 
20u35 Finale Straight Forward… and Back
20u50 Finale E-MX race of Champions + Podium

 

Contacteer ons
Over Electric Motocross

De E-MX Race Of Champions is 's werelds belangrijkste race voor elektrische crossmotoren. Deze wedstrijd vond sinds 2012 plaats in het belgische Zolder in het kader van Clean Week 2020. In de huidige wedstrijdvorm werd Stefan everts de eerste E-MX kampioen in 2013. In 2014 werd hij opgevolgd door de Zwitser Valentin Guillod. Vorig jaar was Pauls Jonass de sterkste. Naast de E-MX race zijn ook andere wedstrijden met elektrische (cross)motoren en de promotie van elektische motoren opgenomen in het programma.

Electric Motocross
Terlaemen 30
3550 Zolder
België