E-MX Race of Champions: totaalspektakel rond elektrocross!!

E-MX Race of Champions: totaalspektakel rond elektrocross!!

Wie de revolutie van elektrische motoren zelf wil beleven moet op dinsdag 21 april zeker afzakken naar het E-MX circuit van Zolder. Dan staat niet alleen de prestigieuze E-MX Race of Champions op het programma, je ziet er ook de elektrische motoren van o.a. KTM, Tacita en Kuberg in actie. En kids kunnen er zelfs gratis proeven hoe leuk het is om elektrisch te rijden!

Confrontatie op wereldniveau

De beroemde E-MX Race of champions is ondertussen niet alleen uitgegroeid tot één van de hoogtepunten van de Clean Week 2020, die Circuit Zolder jaarlijks organiseert. Deze topwedstrijd voor elektrische crossmotoren is immers één van de belangrijkste races ter wereld in zijn soort. Wie de strijd en spektakel al eens live heeft gezien weet waarom!

En crossliefhebbers weten genoeg bij het overlopen van de indrukwekkende lijst met toprijders. Onze landgenoot Stefan Everts, winnaar in 2013, start nog steeds als een belangrijke titelkandidaat. The Legend zal het echter moeten opnemen tegen de toppers van nu! De grote trekpleisters van deze editie zijn Pauls Jonass, Ken De Dycker en Dean Ferris – wellicht vergezeld van zijn teamgenoot Aleksander Tonkov én  de ex-wereldkampioenen Eric Geboers en Joël Smets.  Daarnaast ook een meute aanstormend jong geweld met Jorge Prado, Conrad Mewse, Josiah Natzke, Thomas Sileika en de getalenteerde Belg Jago Geerts. Maar ook de sterkste Belgische amateurs, waaronder klinkende namen zoals Yentel Martens, Marvin Van Daele, Kenny Vandueren, Mike Vanderstratene en David Cools, zullen present zijn. Het Nederlandse eeXparc vaardigt bovendien een sterke delegatie van specialisten af, rijders die regelmatig  het beste van zichzelfgeven in de elektrocross. Een aangezien iedereen op gelijkwaaardige KTM Freeride E motoren uitkomt, zijn verrassingen zeker mogelijk!

Klaar voor de revolutie?

Elektrische crossers en hun wegbroers zijn de kinderschoenen trouwens al lang ontgroeid. Over de hele wereld hebben al duizenden motorrijders voor hun plezier of voor woon-werkverkeer gekozen voor elektrisch. Marcel Bulthuis (Electric Motorcycles Nederland) komt in Zolder enkele elektrische pareltjes tonen, waaronder een heel bijzondere racemotor! De Italiaanse fabrikant Tacita ontwikkelde de knappe T-Race Cross en ook deze motoren komen in actie op het E-MX Circuit. In de spectaculaire 1-tegen-1 races kan je deze spectaculaire, hardcore crossers aan het werk zien in hun element!

Kinderen mogen bovendien zelf aan de gang op de leuke elektrische motortjes van Kuberg. Deze kindvriendelijke wondertjes zijn licht, stil, makkelijk om te rijden en vooral dikke fun!  Verder zijn er ook tal van stands waar je alles te weten komt over elektrische motoren.

FMX4ever got talent

De gasten van FMX4ever verraste de jury van ‘Belgium’s got talent’ met hun waanzinnige tricks. Nu is het joùw beurt om ze zelf live te zien! Jimmy Verburgh en zijn vrienden trekken duizenden toeschouwers waar ook ter wereld ze optreden. Komende dinsdag gaan Jimbo, Gilles Dejong en Martin Koren Circuit Zolder op z’n kop zetten. Figuurlijk maar ook letterlijk! Vorig werd Dejong tijdens de FMX4ever show op de E-MX Race of Champions de eerste rijder ter wereld om een backflip uit te voeren op een elektrische crossmotor. Wedden dat ze ook nu weer met straffe stoten voor de dag zullen komen?

Door de perfect aangelegde verhoogde berm langs het circuit kan je alles perfect volgen, ondertussen geniet je van een hapje of een drankje. En de Red Bull DJ zorgt ervoor dat ook de sfeer helemaal top is. Al dit lekkers wordt jou daarenboven helemaal voor niks aangeboden. Ongelofelijk? Je moet het zien om te geloven. Een beetje zoals elektrische motoren zelf dus!

Programma dinsdag 21 april

Trainingen: 17u
E-MX Race of Champions: 18u 20
Tacita 1-versus-1: 19u
Finale E-MX Race of Champions: 20u 30

--------------------------------

NIET voor publicatie:
Wie wil accrediteren voor de EMX Race of Champions stuurt een mail naar:  Mireille.Heylen@telenet.be

Contacteer ons
Over Electric Motocross

De E-MX Race Of Champions is 's werelds belangrijkste race voor elektrische crossmotoren. Deze wedstrijd vond sinds 2012 plaats in het belgische Zolder in het kader van Clean Week 2020. In de huidige wedstrijdvorm werd Stefan everts de eerste E-MX kampioen in 2013. In 2014 werd hij opgevolgd door de Zwitser Valentin Guillod. Vorig jaar was Pauls Jonass de sterkste. Naast de E-MX race zijn ook andere wedstrijden met elektrische (cross)motoren en de promotie van elektische motoren opgenomen in het programma.

Electric Motocross
Terlaemen 30
3550 Zolder
Belgiƫ